Ποιοί Είμαστε


Το δικηγορικό γραφείο Μιχαήλ Β. Μήττα & Συνεργατών από το 2013 στοχεύει στην εκπροσώπηση, δικαστική και εξωδικαστική, πολιτών και επιχειρήσεων με υπευθυνότητα και ευαισθησία, ιδιαίτερα τη σημερινή, οικονομικά δύσκολη εποχή.

Για εμάς η δικηγορία είναι λειτούργημα. Για τον λόγο αυτό αναλαμβάνουμε τον συνολικό χειρισμό οποιασδήποτε διαφοράς με γνώμονα τις επιθυμίες και τα δικαιώματα του εντολέα μας, καθοδηγώντας τον και προτείνοντας όλες τις εναλλακτικές λύσεις, συνεκτιμώντας το κόστος σε χρόνο και χρήμα.

Για εμάς σημασία έχει ο εντολέας μας. Για τον λόγο αυτό διασφαλίζουμε την άμεση και προσωπική επαφή με τον ίδιο και ταυτόχρονα τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ηλεκτρονικής οργάνωσης και επεξεργασίας των σχετικών εγγράφων, μειώνοντας την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία.

Για εμάς, τέλος, οι  νομικές υπηρεσίες έχουν εισέλθει σε νέα εποχή. Για τον λόγο αυτό παρέχουμε επικαιροποιημένες γνώσεις, συνεργάτες διαρκώς ενημερωμένους, ακόμα και στις συχνότατες πλέον νομοθετικές μεταβολές, και τις πλέον σύγχρονες υπηρεσίες σε κάθε τομέα του δικαίου.

Μπορείτε να μας βρείτε στην έδρα μας, στην Πλατεία Δημοκρατίας 12 (Βαρδάρης – Περιοχή Δικαστηρίων) στην Θεσσαλονίκη, αλλά και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας και να λάβετε προσωποποιημένη πληροφόρηση για την υπόθεσή σας μέσω της ιστοσελίδας μας.

Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Μήττας είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής (2011) και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών (2016) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος ΜΔΕ Τομέα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής ΑΠΘ και ΜΔΕ του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ στην κατεύθυνση της Πολιτικής Ανάλυσης. Σήμερα είναι Υπ. Διδάκτορας του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Ομιλεί Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής στο κοινό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών Νομικών Σχολών Θεσσαλονίκης – Αθήνας (Καστοριά, 2014) και στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων & Μαχόμενων Δικηγόρων (Κοζάνη, 2017), ενώ συνέβαλλε στην διοργάνωση σειράς σεμιναρίων της Ένωσης Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων στην Θεσσαλονίκης. Έχει συμβάλλει, ως επιμελητής, στην έκδοση της συλλογής «Φορολογικός Πολυκώδικας» (Εκδ. Σάκκουλα, 2014). Έχει συμμετάσχει στα σεμινάρια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με αντικείμενο το πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Έχει συνεργασθεί με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες», ως συντονιστής του γραφείου τους στα Ιωάννινα και την Ήπειρο, και, ως εξωτερικός συνεργάτης, με άλλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013 και της Ένωσης Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης από τον Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Μάιο του 2018. Από το 2015 εκπροσωπεί την ΕΑΝΔιΘ στα πανευρωπαϊκά συνέδρια νέων δικηγόρων (Λονδίνο 2015, 2016 και 2017, Θεσσαλονίκη 2016, Λισσαβόνα 2017, Άμστερνταμ 2018). Παράλληλα αρθρογραφεί περιστασιακά σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες ενώ έχει διατελέσει και Ειδικός Γραμματέας στον σύλλογο “Ο Στράβων”. Ήταν σπουδαστής επί σειρά ετών στο Μακεδονικό και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο του 2017 και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Δικηγόρων (ΕΥΒΑ) ως μέλος, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, και ως Γραμματέας, από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019. Τον Ιούνιο του 2019 ορίσθηκε τακτικός εκπρόσωπος της ΕΥΒΑ στην Συνέλευση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με έδρα το Στρασβούργο. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 αποτελεί τακτικό μέλος της Επιτροπής Μετανάστευσης της Συνέλευσης Διεθνών ΜΚΟ (CINGO) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από τον Οκτώβριο του 2019 θητεύει ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Οικονομικών Ενισχύσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και από τον Ιανουάριο του 2020 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2020 το δικηγορικό μας γραφείο συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ασκουμένων (STEP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA), κατατασσόμενο μάλιστα πρώτο σε προτιμήσεις υποψηφίων πανελλαδικά. Από το 2020 είναι μέλος της ερυενητικής ομάδας "Λαϊκιστικός Συνταγματισμός (PopCon)". Το 2020 διετέλεσε εκ νέου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 


Έχετε ερωτήσεις?
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρησιμοποιήστε την φόρμα επικοινωνίας για να υποβάλλετε ερώτημα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

    Χρησιμοποιήστε την παραπάνω φόρμα για να επικοινωνήσετε μαζί μας
    Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 2310 236 850